Довічне везіння, або рідкісне вміння використовувати кожний шанс - Брижик, Лариса (Вісник Національної академії наук України, 2025)
3 травня 2025 р. виповнюється 80 років відомому фізику-теоретику, фахівцю в галузі теорії кріокристалів, магнітних явищ, невпорядкованих систем, надпровідності, двічі лауреату Державної премії України в галузі науки і техніки (1977, 1990), заслуженому діячеві науки і техніки України (2000), лауреату Золотої медалі імені В.І. Вернадського НАН України (2014), премії імені К.Д. Синельникова НАН України (1985) та премії імені М.М. Боголюбова НАН України (2006), академіку-секретарю Відділення фізики і астрономії НАН України (з 2004 р.), завідувачу відділу теорії нелінійних процесів у конденсованих середовищах Інституту теоретичної фізики ім. М.М. Боголюбова НАН України (1993—2017), доктору фізико-математичних наук (1983), професору (1997) академіку НАН України (2003) Вадиму Михайловичу Локтєву.